Conducere

SUBOFIȚER DE COMANDĂ

Plutonier adjutant principal Marius G. STOIAN

 Plutonierul adjutant principal Marius G. STOIAN încadrează funcția de subofițer de comandă la Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est începând cu data de 1 Decembrie 2019.

Marius G. STOIAN a încadrat numeroase funcții în structuri de blindate și de infanterie mecanizată pornind de la nivel echipaj până la nivel de subofițer de comandă. În perioada 2012 – 2015 a încadrat funcția de subofițer de comandă la comandamentul Statului Major al Forțelor Terestre.

 Plutonierul adjutant principal Marius G. STOIAN s-a născut în Focșani, județul Vrancea și și-a început cariera militară în data de 23 August 1986. A absolvit Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri Tancuri în data de 23 August 1988. Pe parcursul celor 34 de ani de carieră militară a încadrat diferite poziții de comandă și de execuție în structuri naționale și structuri NATO, pornind de la funcția de mecanic conductor și comandant de tanc, subofițer de stat major în compartimente de resurse umane, operații si instrucție, relații civil-militare și continuând cu funcția de subofițer de comandă la nivel brigadă, divizie și categorie de forță.

A activat în unități și structuri militare ca,  Batalionul 3 Tancuri din Mihai Bravu, Regimentul 28 Tancuri din Tîrgoviște, Batalionul 3 Infanterie, Batalionul 284 Tancuri și Brigada 282 Infanterie Mecanizată din Focșani, Detașamentul ANA Training 1 și ANA Training 6 din Afganistan, Elementulul Naţional de Comandă din cadrul Brigăzii 3-2 Stryker, Zabul, Afganistan, Statul Major al Forțelor Terestre, Statul Major al Apărării, Unitatea de Integrare a Forțelor NATO România și Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est din București.

 A absolvit școala militară, cursurile de carieră, cursul de consilier al comandantului, cursul de subofițer de comandă în S.U.A. și cursul NATO avansat de leadership pentru subofițeri în Germania.

Este licențiat în științe juridice și a absolvit cursuri civile în domeniul informaticii, contabilității și tehnicii de nutriție.

 Plutonierul adjutant principal Marius G. STOIAN  a fost distins și decorat cu „The Army Commendation Medal”, Semnul Onorific "În Serviciul Patriei" pentru XV ani de activitate, Emblema de merit „În Slujba Păcii” clasa a III-a, Medalia „Virtutea Militară” clasa I, Semnul Onorific "În Serviciul Patriei" pentru XX ani de activitate, Cetăţean de Onoare al oraşului El Paso, Texas, S.U.A., Medalia NATO „Non-Article 5”, Insigna de participant la misiuni în străinătate cu însemn pentru a 3-a misiune,  Semnul Onorific "În Serviciul Patriei" pentru XXV ani de activitate și Titlul de “Honorary Member of USASMA International Students’ Hall of Fame”.