Conducere

ȘEFUL DE STAT MAJOR

Colonel Marinel MARE

Colonelul Marinel Mare s-a născut în localitatea Scărişoara, judeţul Olt. Este absolvent al Liceului Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia şi al Şcolii Militare de Ofiţeri de Artilerie şi Rachete „Ioan Vodă” din Sibiu, promoţia 1989.

Ca tânăr ofiţer, a comandat subunităţi de artilerie din cadrul unităţilor de luptă ale forţelor terestre. După avansarea la gradul de căpitan, a îndeplinit funcţii de ofiţer de stat major în comandament de batalion, apoi a comandat Bateria Antitanc Mixtă a Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”, cunoscut ca „Scorpionii Roşii”. Ca maior, a îndeplinit funcţia de şef al Biroului conducere operaţii curente în comandamentul Brigăzii 2 Infanterie „Rovine”, recent transformată în Brigada Multinaţională Sud-Est.

Începând cu anul 2007, a încadrat funcţii de conducere la nivelurile tactic, operativ şi strategic, astfel: commandant al Batalionului 96 LAROM „Mircea Voievod”, şef al Biroului instrucţie artilerie din Statul Major al Forţelor Terestre, şef al Biroului neproliferare şi control armamente şi, recent, şef al Biroului strategii din compunerea Statului Major General. Pe timpul cât a încadrat această funcţie a fost responsabil de coordonarea echipei de elaborare a proiectului Strategiei militare a României şi a echipei de elaborare a proiectului Doctrinei Armatei României.

În anul 1998, colonelul Marinel Mare a participat, în calitate de comandant de pluton la Operaţia ONU de Menţinere a Păcii „UNAVEM III” în Angola. Ulterior, în anul 2002, a participat cu Batalionul 26 Infanterie „Scorpionii Roşii” la Operaţia „Enduring Freedom” în Afganistan ca şef al personalului, iar în 2004, la Operaţia „Antica Babilonia” în Iraq ca şef al operaţiilor la acelaşi batalion. 

De asemenea, colonelul Marinel Mare a absolvit Programul de Studii Avansate de Securitate, în cadrul Centrului European de Studii de Securitate„George C. Marshall” din Germania şi cursurile Colegiului Naţional de Război din Statele Unite ale Americii. Educaţia sa academică include studii de master de conducere interarme, la Universitatea Naţională de Apărare din Bucureşti, precum şi studii de master în securitate naţională, la Universitatea Naţională de Apărare din Washington, D.C.

Colonelul Marinel Mare este licenţiat în comunicare şi relaţii publice şi deţine titlul de master în comunicare managerială şi resurse umane, urmare a absolvirii Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti.

Colonelul Marinel MARE este căsătorit cu Carmina şi au împreună doi copii.