Conducere

LOCȚIITOR AL COMANDANTULUI

Generalul de brigadă PLAMEN YORDANOV

Generalul de brigadăPlamen YORDANOVs-a născut la 22 februarie 1969 în Gorna Oryahovica, Bulgaria.

               Generalul de brigadă Plamen YORDANOV a absolvit Universitatea Națională Militară Vasil Levski din Veliko Tarnovo și Academia Națională de Apărare Georgi Rakovski. A urmat o serie de cursuri, inclusiv cursul de interoperabilitate, un curs de limba engleză şi un curs de evaluator pentru evaluarea Comandamentelor Forţelor Terestre și a capabilităților formației. Cea mai recentă realizare pe plan academic a fost absolvirea Colegiul de Război al Statelor Unite din Pennsylvania, finalizat cu o diplomă de master în Studii Strategice.

               Înaintat în gradul de locotenent în 1991, a fost numit Comandant de pluton și mai târziu, Comandant de companie în Simeonovgrad. În cadrul unui Batalion Mecanizat a fost Locțiitor al Șefului de Stat Major, Șef de Stat Major și Comandant. După desăvârșirea educației militare, a îndeplinit funcția de Locțiitor al Șefului de Stat Major al Brigăzii 61 Mecanizate înainte de a urma cursurile Colegiul de Război al Statelor Unite din Pennsylvania. La întoarcerea în Bulgaria, a preluat conducerea unui sector al Departamentului de Pregătire pentru Luptă din cadrul Statului Major al Forțelor Terestre în Sofia, Bulgaria. A îndeplinit funcția de Locțiitor al Comandantului Brigăzii 61 Mecanizate și, de curând, a fost Comandantul Brigăzii 61 Mecanizate, Karlovo.

               Generalul de brigadă Plamen YORDANOV participat la două misiuni în teatrele de operații; prima sa misiune a fost în 2003 ca Locțiitor al Comandantului în cadrul Batalionului I Infanterie. În 2005 a fost nominalizat pentru a doua sa misiune, în Irak, alături de Batalionul 4 Infanterie, când, de asemenea, a fost ales ca reprezentant național al contingentului bulgar în Kandahar, Afganistan.  

Generalul de brigadă Plamen YORDANOV este căsătorit și are doi copii, un băiat și o fată.