Conducere

LOCȚIITOR AL COMANDANTULUI

General de brigadă Thomas CARDEN, Jr.

Generalul de brigadă Thomas Carden, Jr. a fost numit locțiitor al comandantului Comandamentului Multinațional de Divizie Sud–Est din București, România, începând din 1 octombrie 2017.

Generalul Carden s-a înrolat în Garda Națională a statului Georgia, SUA, în 1986, ca infanterist. A fost avansat la gradul de locotenent în august 1989, după absolvirea cursurilor pentru ofițeri din cadrul  Institutului Militar din Georgia.

Educația militară a Generalului de brigadă Thomas Carden, Jr. include cursul de bază și cursul avansat pentru ofițeri de infanterie, Combined Arms Services Staff School și United States Army Command and General Staff College. Generalul Carden a absolvit Georgia Southwestern State University în Americus, fiind licențiat în istorie. A obținut o diplomă de Master în Managementul Resurselor Umane la Webster University în St. Louis și o diplomă de Master în Studii Strategice la Colegiul de Război al Statelor Unite.

Generalul Carden a deținut următoarele funcții cheie în cadrul Gărzii Naționale a statului Georgia: Șef de stat major, locțiitor al Șefului de stat major pentru operații și locțiitor al Șefului de stat major pentru personal. A fost comandant al Brigăzii 560 ISTAR și al Batalionului de Recrutare al Gărzii Naționale a statului Georgia. A fost ofițer de operații la Centrul 122 Operații și la Batalionul 2 din cadrul Regimentului 121 Infanterie, cu care a fost dislocat în Bosnia-Herțegovina, în operația Joint Forge. În 2005, a fost dislocat în Irak cu Detașamentul de Luptă al Brigăzii 48 Infanterie.

Distincții și decorații: the Legion of Merit, the Bronze Star Medal, the Meritorious Service Medal, the Army Commendation Medal, the Army Achievement Medal, the Army Reserve Components Achievement Medal, the National Defense Service Medal, the Armed Forces Expeditionary Medal, Iraq Campaign Medal, Global War on Terror Service Medal, Army Reserve Components Overseas Training Ribbon, NATO Ribbon, Army Service Ribbon, the Humanitarian Service Medal, the Armed Forces Reserve Medal, the Parachutist Badge, Australian Parachutist Badge, the Combat Infantry Badge.