Schimbarea comenzii la HQ MND-SE

Data publicării: 
08/21/2019

BUCUREȘTI, România - Schimbarea comenzii la Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est. Generalul-maior Daniel Petrescu, comandantul HQ MND-SE din august 2017, a fost înaintat la gradul de General-locotenent și a predat comanda Generalului-maior Iulian Berdilă. La ceremonia solemnă, desfășurată la sediul acestui comandament NATO, a participat și șeful Statului Major al Apărării, Generalul Nicolae Ionel Ciucă. El i-a felicitat cei doi lideri militari și a mărturisit că a fost prima dată în cariera sa când a promovat personal un general cu două stele la general cu trei stele. „Este o mare plăcere și onoare să fiu în fața voastră și vă felicit pentru toate realizările”, a spus generalul Ciucă.

În timpul discursului său de rămas bun, Generalul-locotenent Daniel Petrescu a recunoscut că a fost „o mare onoare, un privilegiu, dar și o mare responsabilitate să conducă acest comandament NATO”, mai ales în timpul procesului de atingere a capacității finale, în martie 2018. „Sunt foarte bucuros că am reușit să-mi închei cei doi ani de mandat. Am vrut să fiu un exemplu pentru voi toți. Plec cu încrederea că am creat o echipă de succes, de care sunt foarte mândru”, a încheiat generalul-locotenent Daniel Petrescu, numit locțiitorul Șefului Statului Major al Apărării.

Noul comandant al HQ MND-SE, Generalul-maior Iulian Berdilă, a declarat că este onorat și fericit să preia responsabilitatea conducerii acestui comandament NATO și a promis că va continua consolidarea sa, în vederea contribuției la securitatea Alianței. Din septembrie 2017, generalul-maior Berdilă a fost șef al Direcției de Planificare Strategică din cadrul Statului Major al Apărării.