Militarii HQ MND-SE participă la exercițiul Saber Guardian 2019

Data publicării: 
06/11/2019

BUCUREȘTI, România – Militarii Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est au reprezentat grupul țintă secund de instruire în cadrul exercițiului Saber Guardian 2019. Timp de 3 zile, ei s-au aflat sub o reală presiune încercând să rezolve toate incidentele care le-au fost prezentate, demonstrându-și astfel profesionalismul.

Au fost 3 zile de instruire la maximă intensitate; 3 zile în care militarii au avut de răspuns la situațiile care le-au fost prezentate. Ei au trebuit să coopereze între ei, cu reprezentanții unităților afiliate și subordonate aflate în poligoanele din țară, să cunoască misiunile fiecărei funcții și secții, să analizeze fiecare situație, să se implice și să propună decidenților cel mai bun mod de acțiune.

Al doilea cel mai mare contingent după cel al HQ MND-SE a fost al Brigăzii 2 Mecanizată din Bulgaria, condus chiar de comandantul lor. Prezența lor a dovedit că misiunile comune de antrenament și participarea la exerciții internaționale întăresc parteneriatul și oferă o mai bună înțelegere și viziune a reacțiilor necesare în caz de conflict real. 

Acest exercițiu a reprezentat o bună oportunitate pentru a demonstra interoperabilitatea dintre structurile implicate și să demonstreze, încă o dată, puterea și profesionalismul tuturor participanților.

Saber Guardian 2019 este un exercițiu internațional condus de Comandamentul Forțelor Terestre ale SUA în Europa (USAREUR) în colaborare cu Statul Major al Forțelor Terestre Române. Se desfășoară pe teritoriile a 3 țări: Bulgaria, Ungaria și România în perioada 3 - 24 iunie 2019.