NFIU Bulgaria, recertificat cu succes

Data publicării: 
06/07/2019

SOFIA, Bulgaria - Unitatea de Integrare a Forțelor NATO Bulgaria (NFIU BGR), una dintre unitățile subordonate Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est, a încheiat procesul de recertificare, demonstrând capacitatea de a asigura și de a facilita recepția în cel mai scurt timp a forței NATO de reacție rapidă. A fost o perioadă de evaluare foarte intensă, încheiată cu succes.

Echipa de evaluare a fost compusă din experți din diferite domenii din ministerul Apărării din Bulgaria, națiunea cadru pentru NFIU BGR. SACEUR a fost reprezentat de un monitor NATO de la eșalonul superior al NFIU BGR, și anume Comandamentul Multinațional De Divizie Sud-Est din București, România. Delegația HQ MND-SE a fost condusă de colonelul Konstantinos Kokkonas.

Echipa de evaluare a verificat capabilitățile NFIU BGR, care au fost demonstrate în timpul participării la exercițiul Saber Guardian 2019, condus de Comandamentul Forțelor Terestre ale SUA din Europa, USAREUR. În timpul ceremoniei, șeful echipei de evaluare, colonelul Daniel Spasov și monitorul NATO, colonelul Konstantinos Kokkonas au semnat raportul de evaluare și au felicitat întreg personalul Unității de Integrare a Forțelor NATO Bulgaria pentru efortul, profesionalismul și dedicarea de care au dat dovadă.

Procesul de recertificare este o evaluare periodică și se realizează la fiecare trei ani. NFIU BGR a fost activat oficial la 03 septembrie 2015.