HQ MND-SE participă la Saber Guardian 2019

Data publicării: 
06/03/2019

BUCUREȘTI, România – Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est participă la exercițiul internațional SABER GUARDIAN 2019, condus de Forțele Terestre române și Forțele Terestre americane din Europa în mai multe locații din Bulgaria, Ungaria și România.

 Aproape 8000 de soldați din Albania, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Ungaria, România și Statele Unite participă la acest exercițiu, care a început pe 3 iunie și va dura până pe 24 iunie. Ceremoniile de deschidere au avut loc simultan în cinci poligoane militare din România: Cincu, Babadag, Bordușani, Smârdan și Râșnov.

 Și Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est a organizat la sediul său o ceremonie de deschidere a exercițiului tot pe 3 iunie. Prin participarea sa la #SaberGuardian19, HQ MND-SE demonstrează, încă o data, determinarea de a sprijini NATO în vederea întăririi posturii de apărare și descurajare.

 În cadrul SABER GUARDIAN 19, vor avea loc numeroase activități de instruire militară precum marșuri pe roți, un exercițiu medical, traversări de râuri și un atac aerian. Acest exercițiu multinațional își propune să „reliefeze coeziunea, unitatea și solidaritatea partenerilor și a statelor aliate cu scopul de a se apăra împotriva oricărui tip de agresiune, mai ales printr-o rapidă mobilizare și concentrare a forțelor, oriunde în Europa“, a declarat ministrul român al Apărării.

 SG19 are rolul de a îmbunătăți integrarea forțelor militare multinaționale și de a demonstra unitatea și interoperabilitatea statelor membre NATO.