"A fi o părticică din NATO este o binecuvântare"

Data publicării: 
01/22/2019

BUCUREȘTI, România - Ceremonie emoționantă de rămas bun pentru locțiitorul comandantului Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est, general de brigadă Thomas Carden Jr. la final de mandat. În discursul său, acesta a mărturisit că a fost o mare onoare să activeze în această structură NATO, sub comanda generalului maior Daniel Petrescu. "Vă mulțumesc pentru tot ceea ce ați făcut pentru Alianță, ați fost un exemplu extraordinar", a spus general de brigadă Carden.

La ceremonie au participat, alături de întregul personal al HQ MND-SE, și reprezentanți ai Ambasadei Statelor Unite în România.

"Cred că în NATO avem cei mai buni oameni din lume. Doar stand în aceeași încăpere cu voi îmi dă energie, mă inspiră. A fost o binecuvântare să fiu o părticică din această organizație", a spus generalul de brigadă Carden, care a mărturisit că a învățat mai multe la HQ MND-SE decât oriunde în ​​altă parte. "Unii citesc despre istorie, alții scriu despre istorie. Noi, în acest comandament, am avut onoarea să fim o parte din istorie", a spus locțiitorul comandantului Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est.

În timpul ceremoniei de rămas bun, comandantul HQ MND-SE, general maior Daniel Petrescu, i-a oferit generalui de brigadă Thomas Carden Jr. un certificat special pentru „activitatea sa remarcabilă", steagul și placheta oficială a comandamentului.

"Sunteți un lider pozitiv și o sursă de inspirație pentru toți cei din jur. Aceste 16 luni cât am lucrat împreună în acest comandament au fost cu adevărat punctul culminant al carierei mele. A fost o mare onoare și un privilegiu să lucrez împreună cu generalul de brigadă Carden, în beneficiul întregii Alianțe", a spus generalul maior Petrescu. "Există trei cuvinte care vă definesc cel mai bine: caracter, competență și angajament", a subliniat comandantul HQ MND-SE.

Generalul maior Daniel Petrescu i-a mulțumit locțiitorului său pentru contribuția sa semnificativă în procesul de atingere a capacității operaționale finale de către Comandamentul Multinațional de Divizie  Sud-Est, cel mai mare comandament NATO de pe flancul sud-estic al Alianței, și de către Comandamentul Multinațional de Brigadă Sud-Est (HQ MN BDE SE), cu sediul la Craiova, România.

Generalul de brigadă Thomas Carden Jr. a fost numit în funcția de locțiitor al comandantului HQ MND-SE la 1 octombrie 2017. Anterior, a deținut o serie de funcții cheie în Garda Națională din statul american Georgia și a fost dislocat în Bosnia-Herțegovina și Irak.