Generalul de brigada Frederick Maiocco: "Aveți un apetit extraordinar pentru exerciții"

Data publicării: 
01/09/2019

BUCUREȘTI, România - "Aveți un apetit extraordinar pentru exerciții. Felicitări! Totul sună impresionant", a declarat generalul de brigadă Frederick Maiocco, locțiitorul comandantului Comandamentului 21 Sprijin al Teatrelor de Operații, în timpul vizitei sale la Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est.

Generalul de brigadă Maiocco, care a condus o delegație formată din 10 ofițeri, a fost informat despre misiunea și principalele activități ale acestui comandament NATO și a avut un schimb util de informații cu grupul de comandă al HQ MND-SE.

"Vă mulțumim pentru această primire călduroasă și vă felicit pentru tot ceea ce ați realizat în ultimii trei ani", a declarat generalul de brigadă Frederick Maiocco la finalul vizitei sale la sediul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est. El a apreciat ca fiind benefică o viitoare cooperare între Comandamentul 21 Sprijin al Teatrelor de Operații și HQ MND-SE.

Generalul maior Daniel Petrescu, comandantul HQ MND-SE, a declarat că personalul a depus eforturi susținute astfel încât acest comandament  NATO să fie interoperabil în cadrul Alianței și că a depus multă energie în vederea dezvoltării brigăzilor aflate în subordine.

Comandamentul 21 Sprijin al Teatrelor de Operații este o bază logistică a armatei americane, cu sediul la Kaiserslautern, Germania. Este cea mai mare unitate desfășurată de armata SUA în afara teritoriului national și este o prezență importantă în aria de operații din centrul Europei.