MOS CRACIUN A VENIT LA HQ MND-SE

Data publicării: 
12/13/2018

BUCUREȘTI, România - Moș Crăciun și spiridușii lui au ajuns aseară și la Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est, unde s-a dat startul sărbătorilor de iarnă. Împreună cu familiile lor, militarii și civilii acestui comandament NATO, români și străini deopotrivă, au asistat la festivitatatea de aprindere a luminițelor din bradul de Crăciun, condusă de general-maior Daniel Petrescu, comandantul HQ MND-SE.

Invitații speciali ai festivității au fost copiii de la centrul „Cireșarii” din București, beneficiarii unei campanii caritabile, organizată de personalul comandamentului, în timpul căreia s-au strâns peste 11.300 de lei. Campania a început în luna noiembrie cu Târgul Caritabil al HQ MND-SE Social Club, unde doamnele au vândut o mulțime de decorațiuni de Crăciun, plăcinte, prăjituri și alte produse realizate manual și în casă. Doar în cadrul acestui eveniment s-au stâns peste 5900 de lei. Campania a continuat cu o acțiune de donare de sânge, unde voluntarii HQ MND-SE au donat nu numai sânge, ci și tichetele de masă primite. În cele din urmă, au fost adunați și banii din biletele de tombola vândute pentru Balul de Iarnă. Între timp, alții au donat bani direct în cele trei cutii din interiorul sediului. La finalul campaniei, în care s-a implicat întregul comandamament, am realizat că ne-am atins și chiar depășit scopul de a avea 10.000 de lei pentru cadouri și bunuri de strictă necesitate pentru copiii din adăpostul "Cireșarii". Invitați la ceremonia de aprindere a luminiâelor din bradul de Crăciun, copiii au cântat o mulțime de colinde tradiționale și au primit daruri de la Moș Crăciun. Bucuria lor sinceră a înveselit atmosfera de sărbătoare.

Moș Crăciun a dat daruri tuturor copiilor personalului, de la cei mai mici la cei mai mari, prezenți la ceremonie. Surpriza serii a fost un program artistic cu tradiții de iarnă, susținut de corala Brigăzii 122 Logistică. Spectacolul i-a încântat atât pe copii, cât și pe părinții lor. Petrecerea a continuat cu o tombolă pentru 2 bilete la concertul Bon Jovi de anul viitor din Bucuresti. Unul dintre copii a ales biletul câștigător: cel cu numărul 85! La final, toată lumea a fost invitată la o cină festivă cu bucate tradiționale. Ne-am urat unii altora „Crăciun Fericit", „La mulți ani” și „An Nou Fericit" și am plecat acasă cu bucuria de a fi fost împreună și pentru câteva ore de relaxare,  nu numai pentru misiuni și antrenamente.