BALUL DE CRĂCIUN al HQ MND-SE a ajuns la ediția a 3-a

Data publicării: 
10/12/2018

BUCUREȘTI, România – Pentru al treilea an consecutiv, personalul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est a participat la Balul de Crăciun, un proiect de suflet al Biroului „Sprijin Familial”, organizat la Palatul Cercului Militar Național din București. A fost un excelent prilej pentru a sărbători realizările din acest an și pentru a petrece împreună câteva ore cu muzică, dans și voie bună alături de colegi, dar și de partenerii de viață.

Balul a fost deschis de discursul comandandantului, general maior Daniel Petrescu, în care acesta a ținut să îi felicite din nou pe militarii din subordinea sa pentru marea realizare de a dovedi capacitatea de luptă în luna martie a acestui an, în timpul exercițiului ”Dacian Lancer 2018”. „A fost un an în care am învățat multe și am evoluat mult. Trebuie să fiți mândri de voi și de realizările voastre pentru că acum putem duce la bun sfârșit orice misiune ne încredințează NATO”, a spus general maior Daniel Petrescu.

Pe lângă militarii și civilii din comandament, la bal au mai fost invitați să participe fostul comandant al HQ MND-SE, general maior Ovidiu Uifăleanu, reprezentanți ai Statului Major al Apărării (SMAp), ai Statului Major al Forțelor Terestre (SMFT), ai Comandamentului Logistic Întrunit (CLI), ai Unității de Integrare a Forțelor Nato România (NFIU ROU) și atașați militari din mai multe țări NATO (Bulgaria, Germania, Italia, Turcia, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii).

Cel mai așteptat moment al serii a fost tombola la care s-au câștigat coșuri cu produse tradiționale din fiecare dintre cele 14 țari contributoare cu personal la acest comandament NATO, plus România. În total au fost 20 de coșuri, șase fiind oferite de România. În urma vânzării biletelor de tombolă s-au strâns 3.000 de lei, bani ce vor fi folosiți pentru cumpărarea de cadouri de Crăciun pentru copiii centrului „Cireșarii” din sectorul 5 din București, beneficiarii campaniilor umanitare organizate la sediul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est încă de la înființare.

Timp de două ore, ansamblul „Doina” al armatei a întreținut atmosfera de petrecere cu un program artistic special: melodii populare tradiționale din diferite regiuni ale României dar și repertoriul internațional, pe care invitații la bal au dansat cu voioșie. Militari și civili, români și internaționali deopotrivă, toți invitații au intrat cu mare bucurie în atmosfera sărbătorilor de iarnă, așteptând deja balul de anul viitor.