Comandantul HQ MND-SE a fost înaintat în gradul de General Maior

Data publicării: 
12/03/2018

București, ROMÂNIA - O zi importantă pentru comandantul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est, general de brigadă Daniel Petrescu, care a fost înaintat în gradul de general maior cu ocazia Zilei Naționale a României. Ordinul, semnat de președintele României, Klaus Iohannis, a fost citit în fața întregului personal al acestui comandament NATO.

"Este o mare onoare pentru mine să vin în fața voastră cu noul grad. Mă bucur că se întâmplă în același an în care România sărbătorește Centenarul Marii Uniri și în același an în care HQ MND-SE a atins capacitatea operațională finală. Această avansare nu este despre mine, este despre acest comandament și sunt foarte fericit că se întâmplă după un an și jumătate de muncă susținută ", a spus generalul-maior Daniel Petrescu. "Cu acest nou grad, voi avea mai multă autoritate în toate interacțiunile mele cu reprezentanții structurilor de forțe și de comandă ale NATO", a încheiat comandantul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est.

Generalul-maior Vasile Toader, înaintat în grad tot de 1 decembrie, a spus că este un privilegiu și o onoare să participe la avansarea prietenului și fratelui său de arme și că HQ MND-SE este deja un brand în cadrul NATO. "Suntem foarte mândri de realizările acestui comandament și de atingerea capacității operaționale finale în luna martie, care a avut un ecou uriaș în cadrul Alianței. Am apreciat efortul și contribuția voastră la succesul acestei divizii multinaționale și al brigăzii multinaționale", a adăugat distinsul oaspete.

Generalul-maior Daniel Petrescu a fost numit comandant al Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est pe 3 august 2017. Experiența sa profesională include funcții deținute la nivel tactic, operațional și strategic în cadrul Forțelor Armate Române, la alte comandamente NATO și în teatre de operații. Din iunie 2013 până în iulie 2016 a reprezentat Statul Major al Apărării ca Reprezentant Național de Legătură la Comandamentul Suprem Aliat de Transformare, în Norfolk, Virginia, Statele Unite. A comandat Brigada 2 Infanterie „ROVINE” din august 2016 până în aprilie 2017, apoi Brigada Multinațională Sud-Est. A participat la mai multe misiuni NATO și ONU în toate teatrele de operații în care armata română a trimis trupe până acum: Afganistan, Irak, Bosnia-Herțegovina și Angola.