Voluntarii HQ MND-SE au donat sânge în cadrul unei campanii caritabile

Data publicării: 
11/26/2018

București, ROMÂNIA – Reprezentanții Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est, români și internaționali, au donat sânge în cadrul unei campanii caritabile, organizate la sediului HQ MND-SE. Tichetele de masa, primite de cei care au donat sânge, vor fi folosite la cumpărarea de cadouri de Crăciun pentru copiii de la Centrul  „Cireșarii" din București. A fost a patra oară când reprezentanții acestui comandament NATO au donat sânge, cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sangvină al Ministerului Apărării Naționale din România, care a trimis un laborator mobil la sediul HQ MND-SE.

Toți voluntarii au subliniat că donarea de sânge este benefică propriei sănătăți, dar și o oportunitate pentru a crea legături mai bune cu comunitatea locală. "Donarea de sânge înseamnă salvarea unei vieți! Este important să îi ajutăm pe cei care au nevoie de sânge și, de asemenea, este foarte important să promovăm astfel de activități ", a spus locotenent-colonel Nicolau, care a donat sânge pentru a doua oară în viață. El speră că, la sfârșitul acțiunii, copiii de la „Cireșarii” vor avea sărbători de Crăciun mai plăcute.

Mulți dintre participanți au fost voluntari cu vechime. Un ofițer britanic a mărturisit că este pentru prima dată când face acest lucru în România, dar că în Armata Regală a donat sânge de 5 ori. "Toți avem nevoie de ajutor la un moment dat în viața noastră, așa că donarea de sânge este un gest normal", a spus locotenent-colonel Jenner.

Un ofițer român, care a donat sânge de șase ori în trecut, îi încurajează pe toți să încerce să-i ajute pe ceilalți și să salveze vieți. El a subliniat și aspectul caritabil al campaniei. "Nu uitați să fiți aproape de copiii aflați în dificultate, mai ales când se apropie sărbătorile de iarnă", a spus locotenent-colonel Radu Burea. La rândul său, un tânăr locotenent a mărturisit că donează sânge în mod regulată și i-a încurajat pe toți să facă la fel de fiecare data când au ocazia. "Nu refuzați să donați sânge! Spuneți "Nu" numai atunci când aveți probleme medicale ", a declarat ofițerul român.

Fiecare voluntar, român sau internațional, s-a implicat în această campanie caritabilă cu speranța de a crește gradul de conștientizare cu privire la importanța donării de sânge și cu speranța că semenii lor vor fi mai generoși cu copiii aflați în dificultate.

Acțiunea organizată de Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est a avut sprijinul deplin al Centrului de Transfuzie Sangvină al Ministerului Apărării Naționale din România. Șeful centrului, locotenent-colonel dr. Florea Vlădescu, a recunoscut că a fost o mare bucurie să se întoarcă la sediul HQ MND-SE, unde echipa sa a fost primită cu mare entuziasm. "Personalul comandamentului s-a mobilizat exemplar. Le mulțumim pentru devotamentul și generozitatea lor. Încă o dată, ei și-au dovedit altruismul și faptul că se pot implica și în acțiuni umanitare, nu doar în misiuni militare", a spus dr. Vlădescu. În ultimul an, numărul donatorilor de la Centrul de Transfuzie Sangvină al Ministerului Apărării Naționale s-a dublat. Centrul pune la dispoziție laboratoare mobile în unități militare și în companii private și asigură sânge pentru 16 spitale din București, inclusive pentru Spitalul Militar Central „Carol Davila”.