HQ MND-SE participă activ la creșterea valorii armatei române

Data publicării: 
10/08/2018

BUCUREȘTI, România – Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE) continuă să contribuie la creșterea valorii militarilor români la standarde NATO. La nivelul HQ MND-SE, a fost dezvoltat un program de instruire a militarilor români pe diferite teme sau arii, care se desfășoară pe perioade scurte, de câte 2 săptămâni fiecare.

Zilele trecute, experți din cadrul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est au instruit o nouă grupă de reprezentanți ai structurilor de forțe din armata română în utilizarea sistemelor funcționale. La finalul acestei a treia runde de pregătire, cursanții au fost răsplătiți cu diplome de participare, înmânate de locțiitorul comandantului HQ MND-SE, general de brigadă Thomas Carden Jr. Acesta i-a lăudat pentru modul în care și-au însușit cunoștințele de specialitate.  

Acest program intensiv de cursuri de pregătire reprezintă modul în care Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est încearcă să mulțumească României pentru că și-a asumat rolul de națiune cadru în stabilirea și dezvoltarea HQ MND-SE pe teritoriul său. În prezent, 85% din personalul comandamentului este reprezentat de militari români, iar ceilalți 15% aparțin celor 13 state contributoare.

Un alt câștig al forțelor armate române este că atunci când își vor încheia misiunea în cadrul HQ MND-SE, militarii români care activează acum în acest comandament NATO vor duce mai departe experiența și expertiza lor, stilul de lucru profesionist la standarde NATO și cunoștințele dobândite în acest mediu multinațional.