Amiralul Manfred Nielson, DSACT: „Sunteți pe drumul cel bun”

Data publicării: 
10/04/2018

BUCUREȘTI, România - Locțiitorul comandantului Comandamentului Aliat pentru Transformare (ACT), amiral Manfred Nielson, a efectuat o vizită oficială în România. Pe lângă întâlnirea cu Șeful Statului Major al Apărării, general Nicolae Ionel Ciucă, pe traseul oficialului NATO au fost incluse și vizite de informare la Universitatea Națională de Apărare (UNAp), la Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE) și la Unitatea de Integrare a Forțelor NATO România (NFIU România).

La sediul HQ MND-SE, amiralului Manfred Nielson i-au fost prezentate misiunea, parcursul și realizările comandamentului, dar și planurile de viitor. Oficialul NATO a aflat și care este viziunea comandantului HQ MND-SE pe termen mediu și lung și a putut face un interesant schimb de informații și experiență cu grupa de comandă, lucru apreciat de ambele părți.

Amiralul Nielson a fost plăcut impresionat de rezultatele excelente obținute de comandament la evaluarea din luna martie, dar și de progresele facute de această structură NATO într-un timp așa de scurt. Progrese obținute datorită profesionalismului militarilor din cele 14 țări contributoare, care își îndeplinesc misiunile la standarde NATO, fapt demonstrat în numeroasele aplicații și exerciții unde le-a fost solicitată expertiza.

„Sunteți pe drumul cel bun. Vă mulțumesc pentru această interesantă prezentare a Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est, a scris amiralul Manfred Nielson în cartea de onoare. Comandantul HQ MND-SE, General de brigadă Daniel Petrescu, i-a mulțumit distinsului oaspete pentru marea onoare de a vizita comandamentul și de a petrece Ziua Națională a Germaniei, țara sa de origine, alături de personalul HQ MND-SE.