Ceremonie de arborare a drapelelor NATO

Data publicării: 
09/10/2018

BUCUREȘTI, România –„Împreună suntem mai puternici. Suntem Aliați și lucrăm împreună pentru a face față provocărilor de securitate regionale și globale cu care ne confruntăm”, a declarat ministrul român al Apărării, Mihai Fifor, la ceremonia de arborare a drapelelor și de intonare a imnurilor țărilor NATO, găzduită de Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est. „Voi, adevărații profesioniști ai acestui comandament, faceți ca totul să pară atât de ușor prin modul în care lucrați împreună și sunteți dovada că ”WeAreNATO” nu este doar un simplu slogan, ci este o realitate pe care o observăm zilnic”, a mai spus ministrul Apărării Naționale, care consideră că în prezent acest comandament din structura de forțe a NATO este „o structură matură și robustă”.  

Festivitatea a fost organizată pentru a celebra trei ani de la înființarea Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est și pentru le a mulțumi țărilor contributoare cu personal în cadrul HQ MND-SE pentru angajamentul lor față de valorile și principiile NATO.  

La ceremonie au participat oficiali NATO, ambasadori ai ţărilor NATO acreditaţi în România, şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, șeful SMFT, general maior Ovidiu Uifăleanu, șeful SMFA, general de flotillă aeriană Viorel Pană și locțiitorul șefului SMFN, contraamiral de flotillă Mihai Panait. Pe lângă general maior Ovidiu Uifăleanu, au mai fost invitați și alți doi „părinți fondatori” ai comandamentului, general de brigadă (rez) Gheorghe Vișan și colonelul Cristian Dan, actualul commandant al Brigăzii Multinaționale de la Craiova.  

În semn de apreciere pentru contribuția, dedicarea și profesionalismul de care au dat dovadă, reprezentanții țărilor care participă cu personal în cadrul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est au fost răsplătiți cu Emblema de Merit „Partener pentru Apărare”. Acordarea medaliilor a avut loc la finalul ceremoniei. Militari de la Brigada 30 Gardă "Mihai Viteazul" și Muzica Reprezentativa a Ministerului Apărării Naționale au contribuit la succesul evenimentului.