Comandantul HQ MND-SE, invitat la "Senior Army Leader Meeting"

Data publicării: 
07/27/2018

Garmish, Germania – Comandantul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est, General de brigadă Daniel Petrescu, a prezentat conceptul NATO despre Prezența Înaintată Adaptată (tFP) în cadrul celei de-a 17-a ediții a „Senior Army Leader Meeting”. Evenimentul, organizat la Garmish în Germania de US Army NATO Brigade între 24 și 26 iulie 2018, și-a propus să aducă laolaltă toate organizațiile din structura de comandă și din structura de forțe a NATO. Conferința le-a oferit liderilor din peste 40 de comandamente NATO din 37 de locații din 20 de țări oportunitatea de a împărtăși idei, de a-și sincroniza planurile și de a schimba feedback pe teme privind viitorul Alianței.   

Invitat la reuniunea din Germania alături de comandanții Unitățiilor de Integrare a Forțelor NATO din Bulgaria și România, Comandantul HQ MND-SE, General de brigadă Daniel Petrescu a explicat rolul Prezenței Înaintate Adaptate (tFP) și a reliefat efortul ce revine HQ MND-SE și HQ MNBDE-SE de descurajarea potențialelor amenințări de securitate în regiunea Mării Negre, amenințări venite atât din est, cât și din sud.   

Participanții la conferința liderilor au asistat la prezentări ale activităților și inițiativelor din unitățile NATO și au participat la discuții privind actualele provocări cu care se confruntă Alianța.     

Conferința de la Garmish a demonstrat abilitatea statelor membre NATO de a-și întări capabilitățile de a descuraja posibili inamici și de a-și apăra populația și teritoriile, făcând ca Alianța să fie mai puternică și gata de luptă.