Ministrul român al Apărării Naționale i-a mulțumit locțiitorului HQ MND-SE

Data publicării: 
06/26/2018

BUCUREȘTI, România - Mihai Fifor, ministrul Apărării Naționale, l-a felicitat pe locțiitorul comandantului Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE) pentru implicarea sa activă în Campania „WeAreNATO”. Generalul de brigadă Thomas Carter, Jr. a primit o scrisoare în care ministrul Apărării Naționale i-a mulțumit pentru că a contribuit la mediatizarea rolului și activității HQ MND-SE în cadrul Alianței Nord-Atlantice.   

„Aș dori să vă mulțumesc pentru efortul depus, pentru timpul alocat și pentru implicarea activă în cadrul conferinței „România în NATO – 14 ani”, organizată la Galați pe 7 iunie, în cadrul campaniei “WeAreNATO”. Trebuie să mărturisesc că extraordinara dumneavoastră experiență de lider și comandant și deprinderile didactice de care dați dovadă au convins audiența să fie foarte captivată de rafinata dumneavoastră prezentare”, a scris Mihai Fifor în scrisoarea adresată locțiitorului comandantului HQ MND-SE.       

Ministrul Apărării Naționale a mai subliniat că publicul tânăr a primit cu interes mesajele de unitate și tărie, adresate de generalul american. „Considerăm că activitatea Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est a devenit acum o temă de interes în rândul tinerilor civili, care studiază sau lucrează în România”, se mai spune în document.        

Mihai Fifor a exprimat și deplina disponibilitate a forțelor armate române pentru o cât mai strânsă colaborare cu forțele armate americane, în calitate de parteneri și aliați.

Scrisoarea a fost înmânată generalului de brigadă Thomas Carden, Jr. de generalul de brigadă Iulian Berdilă de la Direcția Planificare Strategică din cadrul Ministerului Apărării Naționale, în timpul Conferinței Plenare a Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est.