Comandantul Forțelor Terestre din Portugalia, impresionat de această "unitate de elită"

Data publicării: 
06/25/2018

BUCUREȘTI, România – Șeful Statului Major al Forțelor Terestre din Portugalia, generalul Frederico Jose Rovisco Duarte, a vizitat Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est și a felicitat întregul personal pentru efortul deosebit depus, de la înființarea HQ MND-SE până în prezent. Generalul Rovisco Duarte a subliniat că a fost impresionat de primirea călduroasă și prietenească de care a avut parte și de „imaginea clară a deplinului profesionalism, competenței și dedicării” de care personalul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est a dat dovadă.  

“Este o mare onoare și un privilegiu pentru mine, în calitate de Comandant al Forțelor Terestre din Portugalia, să vizitez Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est” a spus generalul Rovisco Duarte, care consideră HQ MND-SE „o unitate de excelență”. Distinsul oaspete a reconfirmat faptul că forțele terestre portugheze sunt decise să coopereze strâns cu Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est.

Generalul Rovisco Duarte a mulțumit comandantului HQ MND-SE, General de Brigadă Daniel Petrescu, pentru oportunitatea de a vizita sediul comandamentului, un semn de bună cooperare și prietenie. Generalul Rovisco Duarte a asigurat comanda și întregul personal de sprijinul forțelor terestre portugheze și le-a urat succes și mult noroc în acțiunile viitoare. „Îmi reînnoiesc deplina apreciere, înalta considerație și recunoștință” a mai spus șeful Statului Major al Forțelor Terestre din Portugalia.

Portugalia este unul din cele 15 state contributoare care susține Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est cu personal militar.