Ambasadorul Regatului Unit a decorat un ofițer britanic al HQ MND-SE

Data publicării: 
05/10/2018

București, ROMÂNIA - Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, și locțiitorul Reprezentantului Permanent al Regatului Unit la NATO, Nick Pickard, au vizitat Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est. Distinșii oaspeți au fost informați despre rolul și misiunea HQ MND-SE, în special după atingerea Capabilității Operaționale Finale, la sfârșitul lunii martie 2018. 

Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, a declarat că a fost “o mare plăcere” să revină la HQ MND-SE, să descopere progresele făcute de acest comandament în sprijinul NATO și să afle detalii despre prezența înaintată din estul Alianței.

Locțiitorul Reprezentantului Permanent al Regatului Unit la NATO, Nick Pickard, a recunoscut că a fost o onoare să viziteze HQ MND-SE. “Am fost încântat să înțeleg rolul esențial jucat de Comandamentul Multinațional în cadrul Alianței, într-un moment crucial pentru NATO. Pe măsură ce cresc amenințările cu care ne confruntăm, credibilitatea și abilitatea noastră de a comanda și desfășura mijloacele militare de care dispunem reprezintă un element cheie cu care să facem față acestor amenințări”. Locțiitorul Reprezentantului Permanent al Regatului Unit la NATO a condus ceremonia de decorare a unui ofițer britanic, aflat la post la Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est. “Am fost impresionat să văd personal cum se implică ofițerii britanici în activitățile Comandamentului, alături de aliații noștri, ca o nouă dovadă a angajamentului necondiționat luat de Marea Britanie de a susține securitatea în România și în regiunea Mării Negre”, a subliniatLocțiitorul Reprezentantului Permanent al Regatului Unit la NATO.

Maiorul Jamie Paul Linsdell, aflat la post la Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est din aprilie 2017, a fost decorat cu “The Long Service and Good Conduct Medal” în timpul unei ceremonii speciale. Medalia se oferă pentru 15 ani de serviciu fără pată în cadrul armatei britanice. Pentru maiorul Linsdell a fost o mare onoare să  primească medalia de la Ambasadorul Marii Britanii în România și locțiitorul Reprezentantului Permanent al Regatului Unit la NATO. “Este și o plăcere, dar și un privilegiu să fiu la post în acest Comandament NATO din Romania. Cariera mea militară a fost o călătorie entuziastă, care mi-a adus multe recompense. Abia aștept să vină și altele”, a mărturisit maiorul  Linsdell. Înainte să vină la HQ MND-SE, ofițerul britanic a fost în misiune la Bagdad, în Irak și la Comandamentul NATO al Corpului Aliat de Reacție Rapidă (HQ ARRC) din Marea Britanie.