Șeful Statului Major al Apărării din Grecia a vizitat HQ MND-SE

Data publicării: 
12/15/2017

BUCUREȘTI, România – Șeful Statului Major al Apărării din Grecia, amiralul Evangelos Apostolakis, a vizitat Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est, împreună cu Șeful Statului Major al Apărării din România, generalul Nicolae Ionel Ciucă. Distinșii vizitatori au avut ocazia să afle detalii despre misiunea HQ MND-SE în cadrul structurii de forțe a NATO.

Comandantul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est, Generalul de brigadă Daniel Petrescu, le-a prezentat oaspeților rolul și activitățile HQ MND-SE și a mărturisit că în 2017 echipa sa a avut foarte multe realizări, de care este extrem de mândru. ”Este nevoie ca și pe viitor să continuăm în același ritm ceea ce am realizat deja, pe baza unui efort susținut”, a spus Generalul de brigadă Daniel Petrescu.

Amiralul Evangelos Apostolakis a subliniat că Grecia și România au colaborat strâns în timpul Exercițiului Noble Jump 2017, desfășurat în această vară, și a felicitat personalul HQ MND-SE pentru contribuția sa importantă la asigurarea stabilității pe flancul sud-estic al Alianței Nord-Atlantice. Șeful Statului Major al Apărării din Grecia a urat succes echipei Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est în îndeplinirea sarcinilor și misiunilor și a scris câteva rânduri în Cartea de Onoare a comandamentului.

La rândul său, Șeful Statului Major al Apărării din România, generalul Nicolae Ionel Ciucă, a felicitat echipa HQ MND-SE pentru efortul deosebit depus și pentru rezultatele excelente obținute. ”Vă asigur în continuare de sprijinul meu și de sprijinul întregii echipe pe care o conduc”, le-a spus generalul Ciucă reprezentanților Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est.  

În noiembrie 2016, comandantul NRDC Grecia, General Locotenent Alkiviadis Stefanis, a fost într-un schimb de experiență la sediul HQ MND-SE, dovedind astfel buna cooperare între structurile de forțe ale NATO.