HQ MND-SE a fost Moș Crăciun pentru copiii de la ”Cireșarii”

Data publicării: 
12/18/2017

BUCUREȘTI, România – În preajma sărbătorilor de Crăciun, Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est a găzduit un eveniment caritabil, dedicat copiilor de la Centrul de primire în regim de urgență „Cireșarii” din București.

Copiii au fost beneficiarii întregii campanii umanitare, derulate în comandament, în cadrul căreia voluntari din HQ MND-SE, militari și civili, au donat sânge, iar bonurile de masă primite au fost folosite pentru cumpărarea de cadouri. Daruri de Crăciun pentru copiii de la Cireșarii au fost luate și din banii stânși la tombola de la Balul Comandamentului, desfășurat anul acesta la Palatul Cercului Militar Central. În plus, personalul HQ MND-SE a donat bani, jucării, haine și rechizite, care au ajuns la cei mici chiar în prag de sărbători. Întreaga campanie a fost coordonată de biroul CIMIC al Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est, care asigură cooperarea dintre militari și civili.

Momentul festiv a fost reprezentat de ceremonia aprinderii luminițelor din bradul de Crăciun, care a avut loc la sediul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est. Comandantul HQ MND-SE, Generalul de Brigadă Daniel Petrescu, a dat startul petrecerii, înconjurat de familiile întregului personal și de o parte dintre copiii de la Centrul Cireșarii, invitați la petrecere. Pentru unii dintre ei, a fost prima dată în viața lor când l-au întâlnit pe Moș Crăciun. Vizibil emoționați și extrem de fericiți, micuții l-au întâmpinat cu tradiționalele colinde și cu poezii și au fost răsplătiți cu aplauze și cu multe cadouri. Copiii au făcut poze cu Moșul în jurul bradului, au cântat și au dansat și au plecat cu gândul la viitoarea petrecere.  

Este al doilea an consecutiv când personalul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est încearcă să le ofere mici bucurii de Crăciun copiilor de la Centrul de primire în regim de urgență „Cireșarii” din București.