Voluntari din cadrul HQ MND-SE au donat sânge

Data publicării: 
12/04/2017

BUCUREȘTI, România - Voluntari din cadrul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est au donat sânge, în cadrul unei campanii organizate cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Naționale. Acțiunea a avut loc pe 29 noiembrie, la sediul HQ MND-SE.

”Cine salvează o viață, salvează întreaga lume”, pare să fi fost deviza donatorilor, care au avut mai multe motive pentru care s-au implicat. În primul rând, pentru că sunt foarte mulți oameni care au nevoie de sânge, acesta fiind vital pentru transfuzii și numeroase intervenții chirurgicale. În al doilea rând, donarea de sânge este benefică pentru organism, care astfel se regenerează. Cel mai important motiv a fost unul caritabil: toți banii strânși din donarea tichetelor de masă, primite în urma donării de sânge, aproximativ 70 de lei de fiecare voluntar, vor fi folosiți la cumpărarea de cadouri pentru copiii de la Centrul de primire în regim de urgență ”CIREȘARII” din sectorul 5 din București.

 ”Am donat sânge și bonurile de masă ca să le putem cumpăra daruri celor mici. Ce alt cadou mai frumos am putea să le facem? Abia aștept să le văd zâmbetele. Fiecare dintre noi ar trebui să facă asta. Sunt cea mai fericită!”, a mărturisit Sergent major Gabriela Ruja. Tânăra a participat la toate cele trei campanii de donare de sânge, organizate de Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est.     

„Am donat sânge pentru că se apropie Sărbătorile și toată lumea ar trebui să facă gesture bune. De fapt, tot timpul ar trebui să facem gesturi bune. Iar donarea de bani pentru copii a fost un motiv în plus”, a spus și locotenentul Iulian Halip. ”Mereu este nevoie de sânge, dar oamenii conștientizează acest lucru abia când cineva apropiat are nevoie de sânge”, a declarat unul dintre organizatori.

Este a treia oară când Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est organizează o campanie de donare de sânge. Ideea a apărut anul trecut, într-un moment în care era nevoie acută de sânge. Copiii de la ”CIREȘARII” vor beneficia și de banii adunați la tombola de la Balul de Iarnă al Comandamentului, care are loc anul acesta la Cercul Militar Național.