Generalul de brigadă american Benjamin Corell termină misiunea la HQ MND-SE

Data publicării: 
09/22/2017

BUCUREȘTI, România – Ceremonie emoționantă la sediul Diviziei Multinaționale de Sud-Est (HQ MND-SE), la final de mandat pentru locțiitorul Comandantului, Generalul de brigadă, Benjamin Corell (US Army).

 “A fost un adevărat privilegiu și o onoare să fac parte din echipa MND-SE. Sunt foarte mândru de efortul depus împreună, de la declararea capacității inițiale a Comandamentului și până astazi”, a spus Gl. Bg. Corell în discursul său de final. Locțiitorul Comandantului MND-SE a mărturisit că numirea sa la HQ MND-SE din București, România, a fost “o ocazie care apare doar o dată în viață” și că munca sa în cadrul acestei noi structuri de forțe a NATO nu a fost ușoară, ba din contră, plină de provocări. Gl. Bg. Benjamin Corell a adresat și un mesaj către întreg personalul HQ: “Vă provoc pe voi toți să continuați munca asiduă pe care o depuneți deja în vederea atingerea Capabilității Finale a acestui comandament strategic, cu valori strategice”.   

În timpul ceremoniei, organizată la sediul HQ MND-SE, locțiitorul Comandantului a primit “Emblema de Onoare a Statului Major General”, în semn de profundă apreciere și mulțumire. Emblema a fost înmânată, în numele șefului Statului Major Major General de locțiitorul pentru Operații, General de flotilă aeriană, Vasile Toader. În semn de apreciere pentru profesionalismul desăvârșit, angajamentul, devotamentul și întreaga sa contribuție la activitățile HQ MND-SE, Gl. Bg. Benjamin Corell a primit Certificatul de Apreciere al HQ MND-SE, înmânat de comandantul comandamentului, Generalul de Brigadă Daniel Petrescu.  

De-a lungul carierei, Gl. Bg. Corell a fost comandant de companie, batalion și brigadă. A comandat Batalionul 1-133 Infanterie pe parcursul celor 16 luni de misiune în teatrul de operații din Irak. Pe parcursul exercitării comenzii Brigăzii 2/Divizia 34 Infanterie/ Garda Națională, Iowa, a fost dislocat în Afganistan, unde a desfășurat operațiuni de luptă. În iunie 2016, a fost numit locțiitorul comandantului Comandamenului Multinațional de Diviziei Sud – Est, București, România. Din această toamă, Gl. Bg. Corell a fost numit Locțiitorul Șefului Gărzii Naționale a statului Iowa.