HQ MND-SE sprijină exercițiul Trident Joust 2017 în Polonia

Data publicării: 
09/12/2017

BYDGOSZCZ, Polonia – Comandamentul Forțelor Întrunite de la Napoli (JFCNP) desfășoară începând cu 11 septembrie exercițiul Trident Joust 2017 (TRJT17). La exercițiu participă aproximativ 600 de militari care vor fi dislocați pe o perioadă de aproximativ 2 săptămâni la Centrul de Instruire al Forțelor Întrunite din Bydgoszcz, Polonia.

În timpul exercițiului, JFCNP dislocat ca Forță de Răspuns a NATO, se va instrui în mod deosebit în amenințări hibride în cadrul unei operațiuni de răspuns la criză. Având la dispoziție presă, oficiali locali și naționali, precum și organizații internaționale și neguvernamentale simulate, militarii vor avea posibilitatea să-și testeze și să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare, cooperare, și coordonare, într-un mediu controlat.

Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est sprijină JFCNP pe timpul exercițiului TRJT17 prin dislocarea a peste 10 specialiști în diferite domenii de activitate precum: planificare, relații publice, managementul informațiilor și poliție militară.

"Exercițiul Trident Joust 17 va fi o oportunitate deosebită pentru echipa noastră să demonstreze capacitatea de a face față provocărilor de securitate moderne cu care se Alianța se confruntă ", a declarat generalul-locotenent Christian Juneau, comandantul Forței de Răspuns a NATO și locțiitorul comandantului JFCNP”. Aștept cu nerăbdare ceea ce vom realiza în următoarele săptămâni aici în Polonia, pe măsură ce demonstrăm în continuare capabilitățile noastre ca Forță de Răspuns a NATO pentru anul 2017."