HQ MND-SE a celebrat Ziua Naţională a Greciei

Data publicării: 
03/23/2017

BUCUREȘTI, România - Comandamentul Multinaţional de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE) a organizat joi, 23 martie, o ceremonie specială cu prilejul Zilei Naţionale a Greciei, celebrată pe 25 martie. Gazda evenimentului a fost locţiitorul HQ MND-SE, Generalul de Brigdă Benjamin Corell. Oaspetele de onoare a fost Excelenţa Sa, Ambasadorul Greciei la Bucureşti, Vassilis Papadopoulos, care a trecut în revistă garda de onoare.

Ceremonia a început cu un moment solemn: arborarea steagului naţional al Greciei, în faţa sediului Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est şi intonarea imnului de stat al Greciei şi al României. La ceremonie au participat şi alţi reprezentanţi ai Ambasadei Greciei la Bucureşti, precum și numeroşi ofiţeri din cadrul HQ MND-SE reprezentând ţări precum România, SUA, Canada, Franţa, Germania, Bulgaria sau Albania.

Distinşii oaspeţi au fost invitaţi la o fotografie de grup, apoi au vizitat Muzeul Comandamentului, unde sunt expuse câteva uniforme de luptă din Primul Război Mondial şi numeroase medalii şi ordine militare, atât de la sfârşitul secolului al XIX-lea, cât şi de la începutul secolului al XX-lea. Excelenţa Sa, Ambasadorul Vassilis Papadopoulos a semnat în cartea de onoare, după care a reliefat importanţa colaborării internaţionale în cadrul NATO, în contextul noilor provocări de securitate cu care se confruntă Alianţa Nord-Atlantică.

Grecia contribuie la activitatea Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est cu un militar, care se alătură unei echipe internaţionale, care are ca principal scop obţinerea Capacităţii Finale a HQ MND-SE în primăvara anului viitor.

Pe 25 martie, Grecia sărbătoreşte Ziua Independenţei, care marchează declanşarea războiului de independenţă din 1821 pentru eliberarea de sub dominaţia Imperiului Otoman.