Militari din cadrul HQ MND-SE donează sânge

Data publicării: 
03/15/2017

BUCUREȘTI, România - Voluntari din cadrul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE) au donat sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină București, miercuri, 15 martie.

Deoarece nu s-a descoperit încă un înlocuitor al sângelui donarea este singura soluție pentru a putea face față nevoilor de sânge și elemente ale sangelui necesare terapeuticii transfuzionale. Medicii și chirurgii se bazează pe donarea de sânge pentru a efectua, în fiecare zi, o serie de intervenții care salvează viața oamenilor, sau o prelungesc.

‘’Cred cu tărie că fiecare dintre noi poate face mai mult’’, a declarat subofițerul Alexandra Scîntee, din cadrul HQ MND-SE. ‘’Sunt bucuroasă că putem contribui chiar și cu puțin la sănătatea oamenilor și putem aduce bucurie în viața celor mici de la orfelinatele pe care le vizităm.’’

Activitatea urmează Campaniei de donare de sânge din luna septembrie a anului 2016. Bonurile valorice colectate atunci, împreună alte produse donate de către personalul din cadrul HQ MND-SE au fost oferite copiilor Orfelinatului "Cireșarii" din București.

Bonurile valorice colectate în urma activității de astăzi vor fi de asemenea utilizate în viitoare mici activități filantropice.