HQ MND-SE pe drumul către obţinerea Capacităţii Finale

Data publicării: 
02/27/2017

BUCUREŞTI, România – Personalul Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud Est (HQ MND-SE) a participat, luni 27 februarie, la un exercţiu de alertă, care a constat într-o inspecţie completă a echipamentului. În acest sens, tot personalul şi-a ocupat poziţiile, conform planului de acţiune, în diferite locaţii din interiorul cazarmei HQ MND-SE.

Principalul obiectiv al acestui exerciţiu de alertă a fost verificarea pregătirii echipamentului de luptă pentru întregul personal, care lucrează în comandament. Având rucsacurile complet echipate şi purtând căştile de protecţie şi uniformele de luptă, fiecare militar a fost inspectat riguros, rând pe rând.

„NATO tratează cu foarte mare seriozitate pregătirea individuală şi colectivă, iar aceste exerciţii de alertă sunt necesare pentru a menţine cele mai înalte standarde de pregătire”, a declarat generalul de brigadă Benjamin Corell, locţiitorul comandantului HQ MND-SE. „Exerciţiul pe care l-am realizat a fost un pas necesar şi important din parcursul certificării operaţionalizării noastre ca şi comandament multinaţional NATO.