HQ MND-SE desfășoară ceremonia de deschidere a exercițiul "DACIAN LYNX 16"

Data publicării: 
05/05/2016

BUCUREȘTI, România – Comandantul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE), domnul general de brigadă Ovidiu Uifăleanu, a condus ceremonia de deschidere a exercițiul "Dacian Lynx 16" (DALX 16), la 5 mai 2016, în București.   Evenimentul reafirmă angajamentul ferm al NATO privind apărarea colectivă, aceasta fiind una dintre sarcinile de bază prezente în Conceptul Strategic al Alianței. Comandamentul pune la dispoziție o nouă capabilitate pregătită să comande forțele dislocate în regiunea de sud-est a NATO.

"Sunt foarte mândru de ceea ce am realizat până în prezent. Acest exercițiu nu este sfârșitul efortului nostru; el ar trebui să devină poziția de start pentru provocările noastre viitoare", a declarat comandantul HQ MND-SE, generalul de brigadă Ovidiu Uifăleanu. "Dacian Lynx 16 este ultimul exercițiu dedicat in totalitate nouă. De la mijlocul lunii mai, HQ MND-SE este gata să conducă exerciții naționale și NATO. "

DALX 16 va consta într-un exercițiu de comandament, asistat de calculator pentru instruirea personalului de stat major de nivel operațional și tactic. Exercițiul va implica aproximativ 250 de militari din 11 țări membre NATO, incluzând Unitățile de Integrare a Forțelor NATO (NFIUs), din Bulgaria și România.