HQ MND-SE sărbătorește Ziua Națională a Spaniei

Data publicării: 
10/12/2016

BUCUREȘTI, România - Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE) a organizat la sediul său o ceremonie specială pentru a comemora Ziua Națională a Spaniei.

Acest eveniment este o oportunitate de a consolida legăturile bilaterale, precum și de a consolida legătura instituțională existentă între domeniul militar și cel politic.

Ceremonia a constat în arborarea steagului național spaniol și a fost condusă de către Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Regatului Spaniei în România şi în Republica Moldova, Ramiro Fernández Bachiller, care a fost însoțit de alți membri ai Ambasadei, precum: domnul Pedro Arostegui llama - consilier, domnul Miguel Angel Martínez Rolland - Consul, doamna Tada Bastida Eizaguirre - Prim-Secretar şi Însărcinat cu Afaceri Consulare, Administrative şi Culturale și Ltc. Col. Sixto Martínez Moneo - Ataşat al Biroului de Interne.

Comandantul HQ MND-SE generalul de brigadă Ovidiu Uifăleanu, însoțit de către grupul de comandă și de reprezentanții naționali (SNR-uri), a invitat Ambasadorul să semneze Cartea de oaspeți a comandamentului.

Contribuția spaniolă la HQ MND-SE este formată din 2 ofițeri. Șeful compartimentului Coordonare Operații Speciale (SOFAD) LTC. Emilio Togores Nieto, a declarat "Spania sărbătorește Ziua Națională la 12 octombrie, pentru a marca realizarea unității sale teritoriale și naționale și descoperirea Americii de către Cristopher Columbus în 1492". Șeful biroului Comunicare Strategică (STRATCOM) LTC. Juan Antonio Piña Sánchez, a remarcat că "evenimente mici, precum cel pe care l-am ținut astăzi oferă o mare oportunitate de a evidenția simbolurile naționale ale aliaților care dau sens valorilor pe care NATO este hotărâtă să le protejeze".