Echipă din cadrul JFCNP instruiește personalul HQ MND-SE în domeniul Management Informații

Data publicării: 
06/27/2016

BUCUREȘTI, România - O echipă mobilă de instruire (MTT) din cadrul Comandamentului Aliat Întrunit de la Napoli (JFCNP) a desfășurat activități de instruire în domeniul Management Informații (IM), la sediul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE) în perioada 27-28 iunie în 2016.

Echipa a fost compusă din 3 specialiști: dl Antonio de Frutos (Manager Informații), maistrul militar Marino Attanasio (Instructor Management Informații) și plutonierul Emilio Salas (Instructor Management Informații). Aceștia au condus sesiuni de pregătire în domeniul IM și module practice de instruire referitoare la politicile, reglementările, procesele și instrumentele specifice domeniului IM. Audiența a fost formată din personal aparținând secției Management Informații Executive din cadrul HQ MND-SE, precum și Unităților de Integrare a Forțelor NATO (NFIUs), România și Bulgaria.

HQ MND-SE a fost activat, în decembrie 2015, marcând integrarea sa oficială în structura de forțe NATO. Noul comandament este un important centru de cooperare regională între aliați.

"A fost un privilegiu și o onoare să înființez echipa mobilă de instruire în domeniul management informații. Aceasta, susținută de secția noastră de la Napoli, a atins un nivel important de maturitate IM printre organismele NATO militare și civile, și suntem mândri că echipa de comandă a HQ MND-SE ne-a cerut să împărtășim cunoștințele și experiența noastră cu personalul din cadrul secției Management Informații Executive. Așteptăm cu nerăbdare să consolidăm această nouă abordare a educației și instruirii în domeniul IM pe viitor ", a declarat Dl. Antonio de Frutos, Manager Informații, JFCNP.

Următoarea oportunitate de instruire cu ajutorul echipei mobile, va fi pregătirea obligatorie în domeniul IM pentru personalul nou numit în funcție la JFCNP. Mai mult decât atât, JFCNP intenționează să aibă un instructor permanent la cursul “NATO Information and Knowledge Management”, care se desfășoară de trei ori pe an, la Școala NATO din Oberammergau, Germania.